HUR SKA DU NAMNGE ETT KONFERENSRUM OCH VILKA ÄR DE BÄSTA KONFERENSNAMNEN?

Hur ska du namnge ett konferensrum och
vilka är de bästa konferensnamnen?

Spelar det verkligen någon roll vad döper ett konferensrum till? Folk bryr sig väl inte vad det är för konferensnamn så länge rummet är ledigt, har tillräckligt med stolar och tillgång kaffe? Jo, sanningen är att det faktiskt kan spela stor roll vilket namn man ger en konferenslokal, för att undvika missförstånd och oklarheter.

Undvik dessa 3 misstag när du namnger dina konferensrum

1. Geografiska konferensnamn

Ibland funkar det bra att döpa olika konferenslokaler inspirerat av faktiska geografiska platser. Din kollega på kontoret förstår nog att det inte vankas semesterresa om du skickar en inbjudan till ett internt möte på tisdag i ”Paris”.

Men så fort det kan uppstå missförstånd är det viktigt att undvika geografiska platser, speciellt när mötet faktiskt skulle kunna varit på platsen på riktigt! Som företag vill du inte riskera att en kund knackar på er kontorslokal i Stockholm när du står och väntar i rummet ”Stockholm” någon annanstans i Sverige.

2. Förvirrande numrering

För dig kanske det är självklart att ”Rum 1” heter så för att det är det största rummet som ni använder mest, och att ”Rum 2” är nummer 2 för att det var den andra konferenslokalen ni öppnade, även om det ligger på en helt annan våning.

För kunder, besökare och nya medarbetare är det nog inte lika logiskt att hitta rummen 1, 4 och 7 på rad när de snabbt måste hitta rätt. Så tänk på att använda logiskt numrerade konferensnamn, eller skippa siffrorna helt.

3. Oinspirerande konferensnamn

Släng inte bort chansen att inspirera alla som besöker era lokaler eller bokar in möten när ni väljer konferensnamn! Varför inte påminna anställda om företagets positiva värdeord varje gång de kikar i sin kalender? Eller varför inte skryta lite till nya kunder om lyckade produkter ni har skapat?

Konferensnamn beroende på verksamhet

Vilket konferensnamn ni väljer beror såklart på vilken verksamhet ni har. Vill ni inspirera till försäljningsrekord eller lugn och ro? Eller är det viktigaste i era lokaler helt enkelt att konferensnamnen är lätta att förstå och logiskt numrerade?

Så innan ni döper era konferensrum, tänk efter en extra gång så undviker ni lätta misstag och missförstånd!

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka konferens Kontakta oss