5 TIPS FÖR ATT LYCKAS MED KONFERENSEN

5 Tips för att lyckas med konferensen

En konferens är ett utmärkt tillfälle för hela firman att lära känna både varandra och företaget. Det är en möjlighet för er organisation att mötas, utvecklas och hanterar de utmaningar som just er organisation står inför.

En lyckad konferens är något som alla minns, tyvärr är det även många som minns de mindre lyckade konferenserna minst lika starkt. För att ni ska få ut det mesta av er konferens, och för att den ska minnas för de rätta anledningarna ska vi här gå igenom 5 trips och trix för hur ny lyckas med er konferens.

1. Planering, planering och ännu mer planering

Det kan kännas självklart att planeringen är A och O när det kommer till en lyckad konferens. Det är planeringen som lägger grunden för hela konferensen och om den inte görs noggrant och i god tid är det lätt att glömma viktiga moment!
Planering och en tydlig agenda gör dels att deltagarna vet vad som komma skall och gör dels att konferensen rullar på mer effektivt! Tänk även på att lägga in raster, luncher, middagar och roliga aktiviteter som planerat i agendan, på så sätt kan alla som deltar fokusera på det som händer just då istället för att undra över när nästa paus inträffar.

2. Kombinera nytta med nöje

Hur mycket vi än vill annat, är det nästintill ingen som orkar sitta med på föreläsning, seminarium, övningar och diskussioner en hel dag utan att bli trött och tappa fokus stundvis. Se därför till att ni planerar in några roliga och omväxlande aktiviteter under er konferens för att skapa mer energi för de mer krävande momenten av konferensen.
Aktiviteter är även ett utmärkt tillfälle för era medarbetare att lära känna varandra och skapa mer gemenskap och teamkänsla inom företaget! Det ger även era medarbetare ett, eller flera fina minnen av er konferens!
När det kommer till aktiviteter kan det även vara bra att tänka igenom valet en extra gång, ett företag består av många personer, med olika behov och förutsättningar. Se därför till att valet av aktivitet passar alla för att inte råka utesluta någon.

3. Välj platsen för er konferens med omtanke

Kanske är det här ni borde börja när ni börjar fundera på er konferens. Att hitta den perfekta platsen är en viktig del i att skapa en lyckad konferens. Tänk igenom hur er konferens ska utformas och vad som är viktigast för er!

Är det viktigt att konferenslokalen ska rymma många personer, eller behöver ni ha tillgång till många mindre rum för diskussionsgrupper eller möten? Kanske är det själva platsen som är det viktigaste för er? Tänk även en extra gång på hur ni planerar att ta er till och från konferensen!

4. Inkludera era medarbetare

Att involvera medarbetarna under konferensen skapar högre engagemang, det hjälper dem även att komma ihåg det som ni går igenom under dagen. Undersök olika mötesmodeller som skapar interaktivitet, ta hjälp av digitala verktyg och se till att antingen schemalägga eller uppmuntra till frågor och diskussion!
Att diskutera sinsemellan brukar även skapa större förståelse för hur era medarbetare resonerar i olika kritiska frågor. En konferens där alla får bidra blir mer minnesvärd och hjälper er utveckla er verksamhet!

5. Fyll på med rätt energi!

Bra mat är ett recept på en lyckad konferens! Se till att era medarbetare får chansen att tanka på med energi under dagen. Tänk även på att samla in information om allergier och specialkost innan konferensen, på så sätt ser ni till att alla på företaget får sina behov tillgodosedda.

Hos Nova Park kan ni få experthjälp när det kommer till planering och genomförande av en lyckad konferens. Med ett brett utbud av konferenslokaler och aktiviteter som passar alla, får ni en stabil grund för en lyckad konferens.

Vår konferensanläggning är behändigt placerad i närheten av Arlanda. Lättillgängligt från både Stockholm och Uppsala. Vi har flera års erfarenhet och har hjälpt såväl stora som små företag med lyckade och minnesvärda konferenser!
Läs mer om vår konferensanläggning här, eller kontakta oss så berättar vi mer!

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka konferens Kontakta oss