FILOSOFI ALLERGIER/SPECIALKOST

En minnesvärd
måltid för alla

Vi har stenkoll på våra allergener

Särskilda önskemål och allergier

För att vi ska kunna ge er bästa möjliga service under era måltider här hos oss är det viktigt att vi får så tydlig information som möjligt gällande ert sällskaps särskilda önskemål och allergier. Vår ambition är att alla ska få en lika trevlig och minnesvärd måltid.

Specialkost

Vi följer livsmedelsverkets definition av vegetariskt kost

Det finns 14 utvalda allergener som kan finnas i maten som serveras. Dessa har vi såklart stenkoll på och är det annat än dessa som inkommer från er ser vi givetvis även till att alla i restaurang och kök informeras. Vi följer även livsmedelsverkets definition av vegetariskt kost. Detta är ett ämne som ofta orsakar viss förvirring då gängse uppfattning i de flesta fall skiljer sig från dessa fackliga definitioner. Därför ber vi er att följa tabellen nedan när ni sammanställer er deltagarlista som ni skickar till oss, så att vi kan förbereda oss på bästa möjliga vis.

Följ tabellen nedan

Då ni sammanställer er deltagarlista vänligen följ tabellen nedan. Till exempel så äter Veganer alltså vegetariskt. Det man i folkmun ofta kallar ”vegetarian” är i strikt mening lakto-ovo-vegetarian, då de äter animaliska livsmedel så som ägg och mjölk.


Kött

Fågel

Fisk

Ägg

Mejeri

Växter
Vegan
Lakto-vegetarian
Lakto-ovo-vegetarian
Ovo-vegetarian
Pescetarian
Demi-vegetarian

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka konferens Kontakta oss