DRYCKESFILOSOFI

Drycker som fångar
och förhöjer smaken

Intervju med Restaurangchef

Vad tänker du på när du sätter ihop Nova Parks dryckessortiment?

Givetvis är en hög kvalitet på allt vi har i vårt sortiment en förutsättning men sedan är också kombinationen mellan maten och drycken, både vin och öl, oerhört viktig. Då maten vi serverar på Nova Park ofta har ett stort djup och stor själ i sina många olika smaker måste vinet som serveras till kunna matcha detta med ett lika stort djup och många olika smaker. Därför har vi oftast komplexa viner som fångar och förhöjer smaken på maten.

Vart får du din inspiration från?

Från mat överlag. Jag älskar att laga, äta och prova mat tillsammans med vin och dryck. Då köket på Nova Park sällan serverar exakt samma rätt behöver vi hela tiden smaka maten och matcha ihop det med det bästa tänkbara vinet. Vi har också väldigt bra samarbeten med våra leverantörer samtidigt som vi också ställer höga krav på dem att hjälpa hitta dessa komplexa viner som vi vill ha i vårt sortiment.

Vilket är ditt favoritvin i Nova Parks sortiment?

Just nu skulle jag säga Sauvignon Blanc från Nya Zeeland. Ett torrt, aromatiskt vin med mycket frisk smak som har inslag av passionsfrukt, kiwi, nässlor, krusbär och citrus. Detta vin passar bra till fisk- och skajdjursrätter, framförallt med asiatiska smaker. Vi har även ett stort sortiment av alkoholfria alternativ som är minst lika bra att lyfta måltiden med.

Vad ser du för dryckestrender framöver?

Öl är fortfarande på stark frammarsch och framförallt de små mikrobryggerierna. Vi tar bl.a in ett närproducerat öl från ett bryggeri här i Knivsta. Att matcha öl till mat kommer också vara en fortsatt stark trend. Vad gäller viner så är det fortfarande nya världen med framförallt viner från Sydamerika och nya Zealand som är hetast, men även gamla världen är på stark frammarsch med nya modernare viner.

Drick gott på konferensen

  • Närproducerade goda öler från mikrobryggeri
  • Smakrika & komplexa viner av hög kvalitet
  • Goda alkoholfria drycker

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka konferens Kontakta oss