MATFILOSOFI

En crossover mellan
olika matkulturer

Intervju med Kökschef Thomas Antonsen

Vad är din matfilosofi?

Först och främst sätter vi inga begränsningar på vår matlagning. Vi gillar att prova nya saker och blanda smaker, så en hel del av vår mat är en crossover mellan olika matkulturer. Vi gör också allting själva från grunden och tar vara på all mat så bra som möjligt så det inte blir så mycket svinn. Det är mycket viktigt för oss att aldrig ta några genvägar i matlagningen och använda halvfabrikat så när vi lagar mat använder vi endast de bästa råvarorna och lägger ner vår själ i varje rätt vilket också märks på slutresultatet.

Hur får du inspiration till din matlagning?

Givetvis får jag mycket inspiration genom att resa och prova mat och smaker från andra länder och kulturer som man sedan kan blanda med klassiska svenska smaker. Jag läser också mycket om mat och trender framförallt i utländska tidningar för att se vad vi kan ta till oss här i Sverige. Oftast när man får inspiration, vare sig från resor eller böcker, så är det de små detaljer som man tar med sig för att sedan bygga vidare på.

Vilka är dina matfavoriter på Nova Park?

Jag skulle säga att våra rätter med asiatisk touch är något alla gillar. Själv gillar jag verkligen våra egenrökta produkter som korvar, anka eller torsk. Till våra efterrätter jobbar vi med flera olika moment och tycker om att blanda sött & syrligt och varmt & kallt. Våra menyer varierar väldigt mycket och baseras på säsongens råvaror.

Hur utmärker sig Nova Parks kök?

I vårt kök har vi ett erfaret och passionerat gäng kockar som brinner för sitt yrke. Mat och måltider tycker vi är bland det viktigaste bitarna när man är en grupp människor som ska mötas. Vi nöjer oss inte med bra utan strävar hela tiden efter att bli bättre. Vårt mål är att överträffa gästernas förväntningar. Jag är väldigt stolt över den stora flexibiliteten som vårt kök uppnår då vi jobbar med allt från affärsluncher för två personer till festmiddagar upp till flera hundra personer, alltid med samma kvalitét.

Njut av mat du kommer minnas länge:

  • En crossover mellan olika matkulturer
  • Närodlat Säsongsprimörer
  • Egenrökta korvar, anka & torsk
  • Vårt mål: att överträffa gästernas förväntningar God mat till konferensen

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka konferens Kontakta oss