SÅHÄR PÅVERKAR PANDEMILAGEN DIN KONFERENS

Såhär påverkar pandemilagen
din konferens

Att det varit svårare att anordna sammankomster och konferenser under det senaste året är det ingen som missat. Den 8 januari i år trädde även den nya pandemilagen i kraft. Vad innebär det för dig som vill anordna en konferens? Det och lite till ska vi gå igenom här!

Får jag ens anordna en konferens?

Det korta svaret är ja, du får fortfarande anordna en konferens. Men självklart finns det vissa restriktioner som du måste följa! Även innan den nya pandemilagen började gälla fanns det vissa lagar och förordningar som till stor del påverkat hotell- och konferensanläggningar under det senaste året.

Smittskyddslagen har hela tiden reglerat konferensanläggningars verksamhet, och de ställen som även serverar alkohol regleras även av alkohollagen. Detta betyder att den nya lagen som trädde i kraft i början av året inte direkt påverkar konferensanläggningar likt Nova Park eller Steningevik.

Alltså är det helt okej att anordna konferens. Konferenser för företag, föreningar eller andra privata sammanslutningar räknas nämligen som en privat sammankomst om det är ett slutet sällskap som deltar. Så länge en riskbedömning görs och sunt förnuft används ska det alltså inte vara något problem att anordna en konferens, även med den nuvarande pandemilagen.

Hur många delta i konferensen?

Hur många deltagare som får komma på er konferens beror på om din konferens räknas som en allmän eller privat sammankomst. Det är alltså olika deltagarantal som gäller för de olika sammankomstformerna.

Vad är ett slutet sällskap?

Ett slutet sällskap är en begränsad krets personer som har ett gemensamt intresse i föreningen eller sammanslutningen, utöver den aktuella sammankomsten eller tillställningen. Det är alltså inte ett slutet sällskap om det enda ni har gemensamt är konferensen i fråga.

Är ni exempelvis ett företag, en organisation eller en förening har ni alltså ett gemensamt intresse. Detta innebär att ni får anordna en konferens med fler än 8 deltagare.

Om det däremot är så att allmänheten har tillträde till er konferens, ert möte eller seminarium räknas det inte längre som ett slutet sällskap. Det blir då istället en allmän sammankomst, vilket innebär ett maxantal på 8 deltagare.

Alltså är det viktigt att inte bara ha klart för sig vilka förordningar och råd som är aktuella för att minska smittspridningen i samband med er konferens. Det är också viktigt att ha klart för sig vilken typ av sammankomst det rör sig om, såhär under en pandemi.

Konferens hos Nova Park

Hur är det då att anordna en konferens hos Nova Park just nu?
Vi har sen långt innan pandemin började erbjudit både personal och gäster individuell handsprit, det är faktiskt något vi började med redan 2012. Säkerhet och smittskydd är något som vi alltid haft i bakhuvudet, även om vi nog aldrig hade kunnat förutse hur hårt ett virus skulle slå till nästan 9 år senare.

Vi tror att det till mångt och mycket är detta tänk, i kombination med våra stora och rymliga konferenslokaler med god ventilation som har gjort det så enkelt för oss att anpassa oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

I våra många konferenslokaler kan ni säkert ha er konferens samtidigt som ni med enkelhet kan hålla avstånd varandra.

Eftersom vi är en renodlad konferensanläggning kan ni även känna er trygga i att vi håller koll på vilka gäster som ska komma till oss, och självklart att de som kommer är friska!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag med en pandemisäker konferens? Kontakta oss så berättar vi mer!

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka konferens Kontakta oss