ÖKA TEAMKÄNSLAN MED ROLIGA ÖVNINGAR PÅ KONFERENSEN!

Öka teamkänslan med roliga övningar på konferensen!

Att fylla schemat med teambuilding och roliga övningar på konferensen är väldigt vanligt. För att stärka arbetsgruppen och lyckas med verksamhetens mål krävs nämligen en bra mix av jobb och nöje på konferensen, eftersom aktiviteter tillsammans bland annat ökar samarbetsförmågan.

3 förslag på roliga övningar till konferensen med kollegorna!

Vi har därför tagit fram tre förslag på roliga övningar till konferensen, som ni kan anpassa så att det passar just er verksamhet! Extra bra är att dessa aktiveter inte nödvändigtvis kräver några dyra inköp, och att alla tre roliga övningar kan utföras både på konferenser inomhus och utomhus.

1. Varierande stafett med olika stationer

Alla är inte alltid bra på samma saker – och tur är väl det! Precis som att vi har olika styrkor på jobbet, har vi olika egenskaper och är bra på olika saker när det kommer till lekar. I stället för att försöka ”tvinga” dina medarbetare till aktiviteter de inte är bekväma med, låt dem skina på sina områden! Det skapar bättre självförtroende i hela arbetsgruppen.

Den perfekta leken för detta är en stafett som ni gör i lag, med olika stationer för varje person som tävlar. Bestäm utmaning vid varje stopp genom att sätta olika förmågor i fokus – en lek för problemlösaren, en lek för den tålmodige och en lek för den uthållige.

Tillsammans imponeras ni av varandras olika styrkor och du blir stärkt av att andra peppar och tror på dig!

2. Sport på ett annorlunda sätt

Syftet med den här aktiviteten är inte att kollegorna ska minnas tillbaka till jobbiga stunder på skolidrotten där det handlade om att vara snabbast och starkast. Nej, här föreslår vi i stället roliga övningar till konferensen med sportinslag där samarbete och peppning står i fokus.

En rolig övning är där kollegorna delas in i par, där den ena får vara ”blind” och den andra ska styra med tydliga direktiv. Målet kan exempelvis vara att träffa en fotboll i mål eller ta sig snabbast möjligt genom en snirklig bana. För att lyckas måste deltagarna lita på varandra – samtidigt som det är väldigt underhållande att titta på.

Många leksporter går också att göra till individuella roliga övningar på konferensen, som bollkastning och dart.

3. Tipsrunda och quiz om varandra

I den här leken handlar det inte om att vara smartast och mest allmänbildad, eftersom sådana frågesporter lätt skapar stress och dålig stämning. Gör i stället ett quiz om varandra och lär känna alla kollegor bättre!

Frågorna kan också handla om själva arbetsplatsen, men gör det gärna med lite humor! Vem minns bäst allt trevligt som hänt ert företag sen senaste konferensen? Vilket lag kan svara rätt på frågor som handlar om just era expertområden under tidspress?

Att utforma frågesporten till en tipsrunda är dessutom det perfekta sättet att kombinera promenad och frisk luft med en rolig övning på konferensen.

Teambuilding för samarbetets skull

Att tillsammans göra olika roliga övningar på konferensen handlar alltså om att ha kul tillsammans, stärka samarbetet och lära sig lyssna på varandra – inte tävla om vem som är starkast eller mest allmänbildad. När man lyckas med det lyckas man inte bara vinna lekarna, ni blir också ett starkare lag på arbetsplatsen!

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka konferens Kontakta oss