VAD ÄR EN KICK-OFF BRA FÖR?

Vad är en kick-off bra för?

Är det bara ett trendigt företagsbegrepp eller har en kick-off en verklig nytta för ert företag framöver? Varför anordnas kick-offer och kan det kanske vara det som tar ert företag till nästa nivå?

Vad är en Kick-off?

För att förstå vad en kick-off är bra för börjar vi med att gå igenom, vad en kick-off faktiskt är.
Det enklaste sättet att förklara vad en kick-off är, är kanske att översätta det till svenska. En kick-off är helt enkelt en avspark för en ny period, ett nytt projekt eller en nystart. Det är alltså ett event eller aktivitet som ska inleda något nytt!
För företag innebär detta allt som oftast starten på ett nytt verksamhetsår, starten av en ny satsning eller kanske lanseringen av en ny produkt.
En Kick-off kännetecknas av fokuset på aktiviteter och framförallt fokuset på teambuildingaktiviteter. Grundtanken är att ett starkt och sammansvetsat arbetslag gör ett bättre arbete!

Varför har vi Kick-off?

En Kick-off är alltså startskottet på något nytt och har därför som syfte att förmedla målsättningar, förutsättningar och den vision som ett företag har inför en ny period.
Förutom att fastställa detta är det även vanligt att en kick-off till viss grad fokuserar på kompetensutveckling, men kanske främst på att bygga en gemenskap i gruppen genom aktiviteter för teambuilding.

Det handlar till mångt och mycket om att skapa en stark grupp som kan ta sig an utmaningarna tillsammans!

Vi har alltså en kick-off för att skapa de bästa förutsättningarna inför en ny period, ett nytt projekt eller en nystart. Det är en händelse som i slutändan ska stärka er som företag.

Är en kick-off en konferens?

Sist kommer vi till frågan om klassificering, är en kick-off en typ av konferens? Eller är det kanske något helt annat? Det korta svaret är, en kick-off kan vara en typ av konferens, men det måste inte vara det.

En kick-off kan vara en konferens, en personalfest eller till och med representation om den anordnas för att främja relationer till nya eller befintliga kunder. Det beror alltså lite på vilken typ av aktiviteter som är inplanerade, hur länge den varar och vilka som deltar.

Oavsett om ni ska ha kick-off i form av konferens, personalfest eller representation kan vi på Nova Park hjälpa er! Vi har lokaler för alla tillfällen, roliga aktiviteter och såklart hjälpsam och kompetent personal.
Kontakta oss
 så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just er!

Besök oss på sociala medier

DU HITTAR OSS HÄR

Boka konferens Kontakta oss